Uusi opiskelija

Tältä sivulta löydät fukseille (ja miksei vanhemmillekin opiskelijoille) hyödyllisiä linkkejä opintoja ja vapaa-aikaa helpottamaan. Myös Nefan sektorien toimintaan on suositeltavaa perehtyä. Ota rohkeasti yhteyttä hallituslaisiin ja tutoriisi, jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää!

Paras tapa päästä sisälle opiskelijaelämään on kuitenkin osallistua niin ainejärjestön kuin JYYn järjestämiin tapahtumiin ja tutustua oppiainerajojen yli muihin yliopiston opiskelijoihin.

NEFA-Jyväskylä ry

Nefan Facebook-ryhmä on tarkoitettu jäsenistön keskinäiseen viestintään ja tiedotukseen. Ryhmään voi liittyä kuka vain ainejärjestön toiminnasta kiinnostunut koska tahansa.

Nefan Facebook-sivu on tarkoitettu virallisempaan tiedotukseen ja sitä seuraamalla saat yleistä tietoa Nefan toiminnasta.

Nefa Instagramissa.

Kattojärjestö Kulo toimii kulttuurintutkijoiden edunvalvojana Suomessa.

Nefan oma jäsenrekisteri. Jäsen. Liity. Nyt!

Opiskelu

KUMU-tutkinto-ohjelman verkkosivut ja opetussuunnitelma.

Valinnaisten opintojen portaalista löydät kaikki yliopiston tarjoamat valinnaiset opinnot.

Jyväskylän yliopisto

JYY eli Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta toimii kaikkien jäsentensä eli yliopiston opiskelijoiden edunvalvojana. JYYn sivuilta löydät paljon hyödyllistä tietoa muun muassa JYYn tarjoamista palveluista, päätöksenteosta, valiokunnista sekä ylioppilaskunnan hallituksesta.

Jyväskylän yliopisto.

Jyväskylän yliopisto YouTubessa, Instagramissa sekä Twitterissä.

Humanistis-yhteiskuntatieteellinen tiedekunta.

Historian ja etnologian laitos.

Alumnitoiminta

Koko yliopiston yhteinen alumnirekisteri.

Nefan oma alumnijäsenrekisteri. Valmistunut nefalainen, liity nyt!

Yliopiston alumniblogi, johon voi niin halutessaan kirjoittaa.

”Työvieras”-juttusarja, jossa yliopiston alumnikoordinaattori vierailee alumnien työpaikoilla.

Muita hyödyllisiä linkkejä

Semma-ravintoloiden ruokalistat.

Ilokiven eli Ylioppilaskunnan omistaman rakennuksen verkkosivut, joilta löydät niin Ilokiven ravintolan ruokalistat kuin iltaisin järjestettävät tapahtumat ja elokuvanäytökset.

Rentukka on JYYn omistama alkuvuodesta 2018 uudistunut rakennus, Elävän Kylän Sydän, joka tarjoaa ravintolapalveluita, opiskelu- ja harrastustilan sekä kuntosalin yliopiston opiskelijoiden käyttöön kätevästi Kortepohjan ylioppilaskylässä.

JYYn hallinnoiman Kortepohjan ylioppilaskylän lisäksi opiskelija-asuntoja Jyväskylässä tarjoaa KOAS eli Keski-Suomen Opiskelija-asuntosäätiö. Muista hakea asuntoa ajoissa!

Opiskelijan ympäristöopas tarjoaa paljon tietoa ekologisten valintojen tueksi. Ympäristövaliokunnan ylläpitämä Sustainability Map taas auttaa löytämään Jyväskylän kestävän kehityksen kohteet kierrätyspisteistä kirpputoreihin.

YTHS eli Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö tarjoaa yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoille yleisterveyden, mielenterveyden ja suunterveyden palveluita, ja niitä kannattaa ehdottomasti käyttää hyväksi opiskelujen aikana.

Kelan sivuilta löydät kaiken tarvittavan opiskelijoiden tukiviidakossa selviytymiseen.

AntroBlogi on laajalle yleisölle suunnattu verkkojulkaisu, joka kommentoi suomalaisille läheisiä aiheita antropologisesta näkökulmasta. Sivusto esittelee antropologiaa oppiaineena ja osaamisalana, ja jakaa tietoa sen hyödyistä työelämässä.