Hallitus

Nefan hallitus on se porukka, joka näkyy yleensä aktiivisimmin mukana kaikessa Nefan toiminnassa. Tyypillisesti juuri hallitus on se, joka järjestää nefalaisille erilaisia tapahtumia ja bileitä, mutta hallituksella on myös monia muita rooleja. Hallitus huolehtii siitä, että etnologian opiskelijoiden oikeudet toteutuvat ja että heidät huomioidaan tasapuolisesti laitoksen toiminnassa. Hallitus hoitaa yhdistyksen taloutta ja kerää jäseniltään jäsenmaksuja ja JYY:ltä yleisavustustukea. Hallitus kokoustelee aina vähän väliä suunnitellakseen kaikkea uutta ja kivaa nefalaisten päiden menoksi.

Nefan hallitus valitaan joka vuosi aina syksyllä tilaisuudessa, jota kutsutaan yhdistyksen syyskokoukseksi. Yhdistyksen kokoukset ovat vuoden tärkeimpiä kokouksia, joissa päätetään suurista yhdistykseen vaikuttavista asioista. Syyskokouksessa tosiaan valitaan seuraavan vuoden uusi hallitus ja päätetään tulevan vuoden jäsenmaksun suuruudesta. Kevätkokouksessa taas käydään läpi edellisvuoden hallituksen talousasiat.

Jos olet kiinnostunut hallitustoiminnasta, kannattaa sinun ehdottomasti käydä pyörähtämässä Nefan hallituksen kokouksessa katsastamassa minkälaista meno on. Kokouksien ajankohdista ilmoitetaan Nefan sähköpostilistalla ja ne ovat avoimia kaikille nefalaisille. Jos hallitustoiminta edelleen kiinnostaa, lue läpi hallituksen jäsenten tehtäväkuvaukset ja tule paikalle kuluvan vuoden syyskokoukseen. Kokous järjestetään yleensä loka-marraskuussa ja uusi hallitus järjestäytyy eli päättää tehtävänjaosta joko heti kokouksen jälkeen tai seuraavan vuoden alussa. Hallitustoiminnasta on mahdollista saada työtodistus ja opintopisteitä ja ennen kaikkea sen kautta pääsee käsiksi opiskelijatoiminnan ytimeen. Olet koko ajan tietoinen siitä mitä oppiaineessa ja yliopistossa tapahtuu, pääset suunnittelemaan nefalaisille mielenkiintoista toimintaa ja kehittämään Nefaa haluamaasi suuntaan. Ennen kaikkea tutustut syvemmin porukkaan, jolla on paljon samoja kiinnostuksen kohteita ja joiden kanssa on aina yhtä mukavaa päättää lukuvuosi lasillisen tai kupillisen äärellä.

Nefan vanhoihin hallituskokoonpanoihin pääset tutustumaan täältä.

NEFA:n hallitus kaudelle 2017

 

Puheenjohtaja

President of the board
Aate Autio
aate2009 [a] hotmail.fi

Esittely tulossa.

Varapuheenjohtaja, jäsenvastaava,
sosiaalipoliittinen vastaava 

Vicepresident, membership representative, person in charge of social affairs
Aurora Juntunen 
heaujunt [a] student.jyu.fi

Heipä hei nefalaiset, täällä Aurora! Olen neljännettä vuotta etnologiaa opiskeleva tyyppi, joka vastaa ainejärjestömme sosiaalipoliittisista asioista. Näihin kuuluu mm. opiskelijoiden yleinen hyvinvointi (esim. sisäilmaongelmat), tasa-arvoisuuden ja solidaarisuuden toteutuminen ainejärjestön toiminnassa sekä verenluovutustapahtumien järjestäminen. Minuun voi siis ottaa yhteyttä jos mikään edellämainituista asioista askarruttaa tai muuten kokee tarvitsevansa apua/tietoa omista oikeuksistaan opiskelijana yliopistossa. Jaan myös nefan FB-sivuille sopo-kokouksissa esiin tulevia opiskelijoita koskevia tärkeitä tapahtumia ja ajankohtaisia aiheita. Kysyä saa aina ja pyrin auttamaan niin hyvin kuin omien taitojen ja tietojeni puitteissa pystyn 🙂 Toimin myös nefan varapuheenjohtajana eli tuuraan tarvittaessa puheenjohtajaa Aatea jos on tarvis! 

Taloudenhoitaja, Untamon päätoimittaja

Treasurer, editor of Untamo
Reetta Puukangas
rekapuuk [a] student.jyu.fi
untamotoimitus [a] gmail.com 

Olen Reetta, toisen vuoden opiskelija ja toimin tällä kaudella ainejärjestömme taloudenhoitajana. Vastuualueeseeni kuuluvat muun muassa ainejärjestömme talousasioista huolehtiminen sekä jäsenrekisterin ylläpitäminen. Jos sinulla kysyttävää ainejärjestömme talouteen liittyen tai pohdit, voisiko ainejärjestömme kautta saada tukea johonkin tapahtumaan, tule nykimään minua hihasta tai lähesty sähköpostitse. Minuun saa helposti yhteyden myös Facebookin kautta.

Tapahtumakoordinaattori

Event coordinator
Sampo Melkinen
samimelk [a] student.jyu.fi

Esittely tulossa.

Koulutuspoliittinen vastaava, 

kansainvälisyysvastaava, ympäristövastaava

Person in charge of academic, international and environmental affairs
Anni Ilona
aniltoiv [a] student.jyu.fi 

Moi vaan!
Mie oon Anni ja toimin Nefan koulutuspoliittisena vastaavana (eli kopona) ja kansainvälisten asioiden vastaavana lukuvuoden 2017. Kopo on opiskelijoiden edunvalvoja ja linkki opiskelijoiden ja laitoksen välillä, eli otahan minuun yhteyttä jos jokin opintoihin tai laitoksen toimintaan liittyvä asia arveluttaa sinua tai jos haluat antaa niistä palautetta – kaikki tapahtuu tarvittaessa anonyymisti. Kopon tehtäviin kuuluen käyn yliopiston opinto- ja tiedevaliokunnan kokouksissa ja välitän sieltä Nefalle tietoa yliopiston koulutuspoliittisista asioista. Edustan opiskelijoita myös historian ja etnologian laitoksen opetuksenkehittämistyöryhmän kokouksissa, ja tiedotan vastaavasti opintoihin liittyvistä asioista opiskelijoille. Kv-vastaavana taas vastuulleni kuuluu mahdollisten etnologian vaihto-opiskelijoiden integroiminen Jyväskylän etnologiperheeseen ja erilaisista etnologeja kansainvälistävistä mahdollisuuksista tai tapahtumista tiedottaminen. Jos siis jokin opintoihin liittyvä asia saa rusinasi rasahtelemaan, tai haluaisit lisää kansainvälistä toimintaa elämääsi, niin tule jututtamaan! Facebookista löydyn nimellä Anni Ilona.
Peace.

 

Sihteeri ja liikuntavastaava

Secretary, sports representative
Emma Frost
emkafros [a] student.jyu.fi

Esittely tulossa.

Joonas Jokela

Yritys- ja yhteistyöasiahenkilö ja Kulo-vastaava

Person in charge of business and co-operational affairs and Kulo representative
Joonas Jokela
joonas.e.jokela [a] student.jyu.fi

Esittely tulossa.

Joonas on jäsenenä Nefan kattojärjestön Kulon hallituksessa ja näin ollen Jyväskylän edustaja Kulossa.

Tiedottaja, webmaster

PR-representative, webmaster
Tytti Leiwo
tyneelle [a] student.jyu.fi

Olen Tytti, toisen vuoden opiskelija ja ylläpidän Nefan viestintäkanavia. Ota yhteyttä, jos sinulla on tiedotettavaa ainejärjestöllemme tai jos haluat liittyä Nefan sähköpostilistalle tai erota siltä.
Jyväskylän etnologian ja antropologian opiskelijoille löytyy Facebookista virallinen sivu sekä ryhmä, jossa tiedotetaan mm. tulevista tapahtumista. Käyhän tykkäämässä ja liittymässä! 

 

Hallituksen ulkopuoliset toimihenkilöt

Toinen Untamon päätoimittaja

Editor of Untamo
Kati Ranta
untamotoimitus [a] gmail.com

Yliopiston opiskelijalähettiläs (etnologia)

Student ambassador, ethnology
Emmi Urtti
emmi.m.urtti [a] student.jyu.fi  

Moikka tulevat etnologit!
Olen viidennen vuoden etnologian opiskelija, kaksinkertainen opiskelijatutor sekä entinen ainejärjestömme hallitusaktiivi Emmi. Toimin tänä vuonna yliopistomme opiskelijalähettiläänä. 
Houkuttelevatko etnologian opinnot, mutta haluaisit vielä kysyä niistä jotain? Voit ottaa minuun yhteyttä, jos sinulla on kysymyksiä Jyväskylän yliopistosta tai opiskelusta ja opiskelijaelämästä Jyväskylässä. Osaan parhaiten kertoa sinulle etnologian opinnoista sekä laajemmin katsottuna historian ja etnologian laitoksesta (HELA) sekä humanistis-yhteiskuntatieteellisestä tiedekunnasta (HYTK). 

Kiinnostaako sinua, millainen on oikea etnologian opiskelijan arkipäivä yliopistolla? Ottamalla yhteyttä voit tulla tutustumaan etnologian opiskelijan päivään “varjostamalla” eli kulkemalla mukanani yliopistolla haluamasi ajan esimerkiksi luennoilla, ruokalassa ja kirjastossa.

 

Opiskelijalähettiläiden toimintaa voi seurata:
Helpoiten meihin lähettiläisiin saat yhteyden sähköpostitse: opiskelijalahettilaat@jyu.fi
Lisätietoa opiskelijalähettiläiden toiminnasta:
http://opiskelu.jyu.fi/fi/hae/opiskelijalahettilaat