Haalarimerkit ja haalarit

Oletko kiinnostunut tilaamaan Nefan haalarit?

Entä haluaisitko ostaa Nefa-haalarimerkkejä?

  IMG-20160825-WA0001

Näihin liittyen kannattaa olla yhteydessä tutoriisi tai kysellä asiasta hallituksen taloudenhoitajalta. Tässä sponsorien hakuohje asiasta kiinnostuneille: Haalariohjeistus2015.

HISTORIAA HAALAREISTA JA HAALARIMERKEISTÄ

1511188_551779948246349_176841519_n

1970-1980 -luku
Nefa-Jyväskylä perustettiin vuonna 1973 ja syksyllä 1983 hallitukselle tuli ehdotus Nefa-Jyväskylä t-paidoista. Idea hyväksyttiin kokouksessa ja hallitus laittoi pystyyn painokuvan suunnittelukilpailun. Näitä paitoja tilattiin pöytäkirjojen mukaan ainakin keväällä 1987 ja paitoja koristeli vesilintu-logo, mikä löytyi myös 1970-luvun Nefa-Jyväskylän jäsenkortista.

1990-luku
Vuonna 1997 Nefa päätti järjestää uusille opiskelijoille haalari-infon ja samana vuonna keskusteltiin suunnitteilla olevien Nefan haalarimerkkien, yms. tuotteiden hankkimisesta. Samalla keskusteltiin Nefa t-paitojen hankkimisesta ja niistä sekä haalarimerkeistä lopulta kerättiin tarjouksia. Kokouksessa pohdittiin sammaleenvihreää t-paitaa, jonka hihassa vaakalla olisi Nefan “pingviini-logo ja teksti Nefa-JKL”.

Vuonna 1998 Fuksit olivat t-paidoista huolimatta, innokkaita hankkimaan haalareita. Saman vuoden pöytäkirjojen mukaan haalareita oli ainakin kerran jo hankittu ainejärjestölle tähän mennessä. Vuoden lopussa hankittiin lisää t-paitoja ja haalarimerkkejä sillä edelliset olivat kadonneet Nefa-kabinetin siivouksen yhteydessä. Haalarimerkit olisivat samanväriset kuin t-paidat. Vuonna 1999, Nefa-Jkl päätti ettei hanki enää paitoja varastoon ja lähetti Turun Nefalle paitoja kiitokseksi kutsusta heidän 30-vuotisjuhliin.

2000-luku
Vuonna 2005 Nefan haalarimerkit olivat jo loppumassa ja päätettiin järjestää uuden merkin suunnittelukilpailu. Myös kangaskasseja on joskus myyty ja seuraavana vuonna tilattiinkin jopa 100 kpl Nefan kangaskasseja.

2010-luku
2010 vuoden fuksien keskuudessa oli puhetta haalareiden hankkimisesta mutta asia jäi keskustelun asteelle, sillä Nefa ei ole “ikinä oikein omaksunut yliopiston haalariperinnettä” ja vanhoja opiskelijoita ei edes kiinnostanut haalareiden hankkiminen. 2011 Fuksit olivat kyllä niin halukkaita hankkimaan haalareita että nostivat asiasta kunnon keskustelun ja kävivät jopa hallituksen kokouksessa pyytämässä lupaa Nefa-logon käyttämiseen. Silloinen puheenjohtaja oli vakuuttanut ettei Nefalla todennäköisesti ole ikinä ollut haalareita ja niinpä fuksit alkoivat pohdiskelemaan haalareiden väriä. Hankkimisvaiheessa oli puhetta esim. ruskeista ja harmaista haalareista, mutta lopulta 2011 fuksit päätyivät fuksian värisiin haalareihin. Fuksit voittivat Perso-Martin tittelin olemalla erittäin persoja haalareille!

Saman lukuvuoden keväällä kansatieteenpäivien kahvituksen yhteydessä haalarikeskustelu nousi taas pintaan ja eräältä jatko-opiskelijalta saatiin tietää, että Nefalla oli ollut joskus aikoinaan sammaleenvihreät haalarit Ranan sammakko-logolla. Vuoden 2012 hallitus päätti, että Nefa aikoo vihdoinkin omaksua haalarikulttuurin ja järjesti haalareiden värikilpailun. Vaihtoehtoina oli sammaleen vihreä, vaalean violetti ja fuksia. Yhden äänen erolla sammaleen vihreä päihitti fuksian ja uudet haalarit alettiin tilata. Koska vihreitä haalareita oli jo toisella ainejärjestöllä, päätettiin etsiä liike joka myisi juuri sammaleen vihreän värisiä haalareita. Muuten puhetta oli myös vihreä/fuksia -värisistä haalareista. Ensimmäiset haalarit tilattiin keväällä 2013. Haalarimerkit seurasivat perässä seuraavana syksynä. Hallitus päätti hankkia perus logolla olevia haalarimerkkejä ja eniten ääniä sai siniset haalarimerkit. Nefan keskuudesta löytyy myös sellaisia, jotka edelleen haaveilevat vihreistä viitoista…

(HC, 2013)

 

hmerkkimg_7703cmg_7778cut