Haluatko työkokemusta?

Yliopiston opiskelujesi aikana sinulla on mahdollisuus saada työkokemustakin ja vielä useammalta eri taholta. Muista vain, että opiskelu on se tärkein ettei liian aktiiviseksi kannata ryhtyä, jotta opinnot kärsivät.

Hallitus- ja järjestötoiminta

Kun liityt vuoden alussa järjestösi hallitukseen saat arvokasta työkokemusta järjestötyöstä. Erityisen kiitettäviltä CV:ssä näyttävät puheenjohtajan, sihteerin ja taloudenhoitajan tehtävät. Jos sinua kiinnostaa talousasiat, kirjausasiat, koulutusasiat, sosiaaliasiat, kansainväliset asiat, ympäristöasiat, kehitysyhteistyöasiat tai vaikkapa tapahtumien järjestäminen ja kulttuuriasiat niin hallitustyöskentely on sinua varten. Uusi hallitus valitaan tammikuun puolella ja järjestäytymiskokous eli pestinjako tapahtuu pian tämän vuosikokouksen jälkeen (ks. kohta hallitus).

Jos sinua kiinnostaa erityisesti joku tehtävä tai vain haluat oppia tuntemaan yliopistoasi paremmin voit joko Nefan hallituslaisena tai tavallisena tallaajana liittyä ylioppilaskunnamme valiokuntatoimintaan. Joissa samat teemat toistuvat kuin ylläolevassa hallitustoiminnassa.

Poliittinen ja vaikutusvaltainen toiminta

Joka toinen vuosi järjestetään edustajisto vaalit eli edarit. Vaaleihin voi osallistua jokainen yliopiston opiskelija ja ylioppilaskunnan jäsen osallistumalla joko jo olemassaoleviin puolueisiin tai luomalla oma puolue. Sitten ei kun saamaan ihmisiä äänestämään sinua. Edustajistoon kuuluu noin 40 jäsentä ja yksi heidän tärkeimmistä tehtävistä on kerran vuodessa joulukuun tienoilla valita uusi ylioppilaskunnan hallitus eli JYY:n hallitus.

JYY:n hallitukseen kuuluu noin 10 jäsentä ja heidän tehtävänsä on puheenjohtajan johtamana hoitaa juoksevia asioita ja edustaa meitä opiskelijoita mm. yliopiston johtokunnan ja rehtorin eri tapaamisissa.

Litterointi

Jos olet suorittanut opintosuunnitelmamme kenttätyökurssin ja sinulla riittää intoa ja kokemusta liity Litterointilinkin  jäseneksi. Litterointipyyntöjä välitetään yleiselle listalle ja opiskelija saa itse ottaa yhteyttä ja sopia työstään. Työajat ovat joustavia mutta kannattaa muistaa että litteroijalla on vaitio-olovelvollisuus!

Laitoksemme harjoittelija

Laitoksen harjoittelijoita haetaan kaksi kertaa vuodessa, joskus lokakuun ja huhtikuun tienoilla. Harjoittelijoita on aina neljä joka vuosi. Työpaikka on tarjolla ainoastaan maisterinvaiheessa oleville opiskelijoille.

Opiskelijaedustaja

Opiskelijaedustajan tehtävä on edustaa Nefan opiskelijoita erilaisissa tehtävissä. Kaikissa tehtävissä ei tarvitse olla edustamassa ja edustajia voi aina olla useampia. Opiskelijoitamme voi edustaa mm. laitoksen arviointiryhmässä, laitoksen laaturyhmässä, opetuksen kehittämisryhmässä sekä mm. opinnäytetilaisuuksissa.

Myös yliopisto ja ylioppilaskunta hakee aika ajoin erilaisiin tehtäviin aktiivisia opiskelijoita sekä harjoittelijoita ja vapaa-ehtoistyöntekijöitä. Mutta muista opiskella, sillä sillä kuitenkin pääsee jo pitkälle eteenpäin!

Toimittaminen/Viestintä/Kirjoittaminen

Jos sinua kiinnostaa viestintä ja toimitus tai vaikkapa vaan kirjoittaminen niin liity ainejärjestölehdemme Untamon toimituskuntaan. Toimituskunta valitaan kahdesti vuodessa: syyskuussa ja tammikuussa. Uusi päätoimittaja valitaan aina marras-joulukuussa. Päätoimittajan tehtäviin kuuluu lehden saattaminen julkaisukelpoiseen muotoon eli editointi ja lehden taitto. Voit myös hakea järjestömme tiedottajaksi.

Tutor

Kiinnostaakoa sinua  kansainvälisyys, sosiaaliset asiat, opastaminen tai muuten vaan auttaminen? Hae tutoriksi. Tutorit valitaan aina vuoden alussa helmi-maaliskuussa ja koulutusleiri pidetään toukokuussa.

KV-tutoriksi haetaan kaksi kertaa vuodessa lokakuun puolella keväälle ja maalis-huhtikuussa syksylle. Koulutus järjestetään toukokuussa ja kertaukset elokuussa ja syyskuussa. Päästyäsi KV-tutoriksi voit valita haluatko tutoriksi jo elokuussa saapuville vai syyskuussa saapuville. Kevään tutoriksi voi hakea ainoastaan ne opiskelijat, jotka ovat aiemmin olleet tutorina!