Kansainvälisyys

(Here we discuss the international side of Nefa-Jkl)

Nefa pyrkii kansainvälistymään jatkuvasti. Tiedotamme tapahtumistamme englanniksi ja päivitämme aina myös englanniksi facebook-sivuillamme. Nettisivumme ovat pääasiassa suomeksi, mutta lopusta löytyy myös tärkeimpiä tietoja englanniksi. Huomioimme opiskelijoita myös pyytämällä heiltäkin palautetta sekä esittelemme toimintaamme laitoksemme tervetuloa tilaisuudessa.

Kansainväliset opiskelijamme opiskelevat samoja kursseja kuin historian vaihto-opiskelijat. Tämän vuoksi ollaan tehty paljon yhteistyötä Tosineen ainejärjestön kanssa kansainvälistymisen saralla. Vaihto-opiskelijoita on hyvin vähän aina noin kahesta kuuteen. Vuosina 2012-2013 etnologian laitos oli tiiviissä yhteistyössä North-South-South ohjelman kanssa. Silloin meillä oli noin kymmenen vaihtaria ja myös meiltä lähti opiskelijoita vaihtoon Afrikkaan (Malawiin, Kenyaan ja Etiopiaan). Muita yhteyksiä ollaan solmittu Unkarin yliopistojen kanssa ja syksyllä 2013 vaihto-opiskelijamme Unkarista kutsui meidät mukaan Ethnology Without Borders -seminaariin, joka harmillisesti siirtyi tulevalta keväältä syksylle 2014.

Meillä on ollut opiskelijoita Saksasta, Englannista, Unkarista, Kenyasta, Malista ja Etiopiasta. Meidän opiskelijat ovat taas olleet vaihdossa Kiinassa, Japanissa, Virossa, Ruotsissa, Hollannissa, Englannissa, Etiopiassa, Keniassa ja Malawissa (katso kuvagalleriaamme). Oma osio on myös ulkomaille lähdöstä. Haluamme myös tiedottaa opiskelijoille, että työkokemustakin on mahdollista saada ulkomailla.

Kotikansainvälistymisen saralla, on meillä vuosittaina ollut ainakin yksi opiskelija joka on toiminut kv-tuutorina. Järjestämme Tosineen kanssa kahdesti vuodessa Suomi-illan. Suomi-illassa kannustetaan suomalaisia ja kv-opiskelijoita tutustumaan toisiinsa paremmin ja olemaan myös jatkossa yhteydessä toistensa kanssa. Aikaisempina vuosina ollaan järjestetty Afrikka -iltaa sekä KV-infon Afrikasta. Olemme saaneet kansainvälistyä peli-kerhomme yhteydessä, sekä viime syksyn tapahtumissa jonne on kivasti saatu myös vaihtareitamme mukaan. Olemme myös tiiviisti yhteistyössä JYYn KV-valiokunnan  SIAn kanssa.

Kansainvälistyminen kotona:
Jyväskylä Summer School in Human Sciences
KV-opiskelijoiden tutorointi
KV-vastaavana vaihtoinfojen järjestäminen
Kulttuurienvälinen viestintä -opinnot

HUOM!
Tosineen ja Nefan Kansainvälisyys -raportti, julkaistu 29.03.11. [.doc]