Hae opiskelemaan etnologiaa, antropologiaa ja kulttuuripolitiikkaa kevään yhteishaussa!

KUMU on uusi tutkinto-ohjelma, jossa yhdistyvät etnologia, antropologia ja kulttuuripolitiikka.

Kulttuurit ja yhteisöt muuttuvassa maailmassa (KUMU) tutkii ihmisiä, yhteisöjä ja kulttuureita etnologian, antropologian ja kulttuuripolitiikan näkökulmista. Erilaisia ilmiöitä opitaan ymmärtämään haastattelemalla ja havainnoimalla ihmisiä, tutkimalla arkistoja, mediaa ja verkkoa sekä analysoimalla puhetta, tekstiä ja tilastoja.

Meitä kiinnostavat kaikenlaiset kulttuuriset ilmiöt, kuten traditiot, rituaalit, taide, media, arki, yhteisöt ja elämäntavat sekä kultuuria koskeva päätöksenteko. KUMU ei myöskään kaihda yhteisöllisiä ja yhteiskunnallisia haasteita, kuten eriarvoisuutta, köyhyyttä, riippuvuuksia, osattomuutta, väkivaltaa ja konflikteja.

Hae siis opiskelemaan kulttuureja Jyväskylän yliopistoon kevään 2019 yhteishaussa! Nefan hallitus ja kaikki ainejärjestön jäsenet odottavat innolla uusia opiskelijoita yhteisölliseen joukkoomme! Oppiaineeseen ja ainejärjestöön voit tutustua seuraavista linkeistä:

Historian ja etnologian laitos